Ljubljana Street Art Festival je mednarodni 7-dnevni festival ulične umetnosti, ki bo letos že drugo poletje zapored obarval dnevno in večerno dogajanje razgretih ljubljanskih ulic, s svojim raznolikim programom pa poskrbel, da bodo na svoj račun prišli tako navdušenci tovrstne umetnosti, kot tudi tisti, ki bi se z njo šele radi spoznali.

Festivalski kolaž bo tudi letos obsegal skrbno izbran nabor interaktivnih dogodkov, primeren za vse generacije domačih in tujih obiskovalk in obiskovalcev. V prvem tednu julija se bodo na različnih lokacijah po Ljubljani zvrstile številne delavnice, umetniške poslikave, razstave, umetniške predstave, vodeni street art sprehodi s kolesom ali brez njega, okrogle mize in podobni dogodki z domačimi in gostujočimi imeni s sveta ulične umetnosti.

Ljubljana Street Art Festival zastopa sodobno in razgibano urbano prestolnico. Obiskovalce spodbuja k branju ulic, aktivni participaciji na dogodkih, z izbiro festivalskih mest pa dogajanje prenaša tudi onkraj mestnega središča. Z zagotavljanjem primernih površin za ustvarjanje stenskih poslikav, podpira aktualno produkcijo izbranih avtorjev, hkrati pa podpira mlade, še neuveljavljene generacije uličnih umetnic in umetnikov ter spodbuja teoretično raziskovanje raznovrstnosti v sodobni slovenski likovni umetnosti.

Program festivala bomo objavili konec aprila 2020.