Bulana Ljubljana: kužni sprehod z dr. Boštjanom Plutom na Poletno muzejsko noč

Tokrat nas bo zgodovinar dr. Boštjan Plut odpeljal po lokacijah, ki jih je tako ali drugače zaznamovala kuga in druge nalezljive bolezni. Pod izkušenim vodstvom avtorja Ljubljana Wicked Tour se bomo na čisto svojstven način dotaknili karantene, smrtnosti, teorij zarote, alternativnih arcnij in številnih drugih kužnih fenomenov. Bi želeli izvedeti več o najgrozovitejši konjunkciji Marsa in Saturna? Vas zanimajo zdravilne krastače, zaoralke bolezni in angleško potenje? Ste že kdaj slišali za Dreckapoteko?

Obljubimo, da vam bomo skozi nenavadne zgodbe in hudomušne anekdote polepšali popoldanski uvod v Poletno muzejsko noč.

Boštjan Plut je doktor zgodovinskih znanosti in diplomirani ljubitelj modrosti. Zdolgočasen od birokratizacije znanosti se je začel ukvarjati z bolj zabavnimi platmi zgodovine. Predava upokojencem v Univerzi za tretje življenjsko obdobje. Je avtor sprehoda po “žmohtni”, ne tako beli Ljubljani, “Ljubljana Wicked Tour”, ki jo vodi za Alternative Ljubljana vse od leta 2018.

Na voljo je omejeno število mest, zato vas vljudno prosimo, da izpolnite spodnji prijavni obrazec.

Kdaj: sobota, 20. 6. 2020, ob 15h
Zbirno mesto: pod krošnjo na srečališču Krakovskega nasipa in Hradeckega mostu

Cena: 10 EUR na osebo (plačilo preko predračuna, ki ga prejmete na email)
Jezik: slovenščina
Organizira: INURB Inštitut za urbana vprašanja / Alternative Ljubljana

V primeru slabega vremena, apokaliptičnega planetarnega trka ali vesoljnega povodnja dogodek ostaja.

Dogodek bo izveden v skladu z navodili in priporočili NIJZ. Obiskovalke in obiskovalce festivala prosimo, da upoštevajo aktualna varnostna priporočila https://tinyurl.com/yddpdj49

Leave a Reply

X