Prihaja Ljubljana Street Art Festival 2021

Na bregove Ljubljanice, mestne tlakovce in porisane ulice se od 28. 6. do 4. 7. vrača tretja edicija mednarodnega festivala ulične umetnosti. Skupaj s pestrim izborom govork_cev, umetnic_kov, glasbenega programa, delavnic, vodenih ogledov, takšnih in drugačnih, dnevno-večernih dogodkov ulične umetnosti na vrata zopet trka Ljubljana Street Art Festival.

Prva uporaba šabloniranja, kot ena izmed danes uveljavljenih oblik ulične umetnosti, sega v prehistorične čase podzemnega življenja. O tem, da jamske poslikave in ulična umetnost izhajajo iz notranje želje po opaženosti in večnemu beleženju na stene, ni več dvoma. Tako nas tudi avtor letošnje festivalske podobe, Miha Kosmač poziva k razmisleku o vrednosti in pomenu ulične umetnosti v razmerju do prvobitnih načinov človeškega komuniciranja. Kaj pa pravzaprav ustvarjalnosti dodajajo čas, arhiviranje in dokumentiranje? Na to in še nekaj več kot to, pa odgovarjamo na letošnjem #LJSAF.

Program sledi kmalu!

Oblikovanje/Design: Miha Kosmač

 

Ljubljana Street Art Festival je enotedenski, mednarodni dogodek posvečen branju ulic. Z aktivno participacijo na dogodkih in s številnimi festivalskimi lokacijami polnimi sodobne, visokokakovostne umetnosti v javnem prostoru, opozarja obiskovalce na največjo galerijo v mestu – ljubljanske ulice. Prav tako skrbi za vzgojo najmlajše generacije in jih z aktivnim angažiranjem raziskovalcev ulične umetnosti, seznanja tako z vizualnim kot tudi s teoretičnem aspektom tega urbanega pojava. Ljubljana Street Art Festival tako povezuje lokalno in mednarodno okolje enega izmed najpomembnejših umetniških gibanj 21. stoletja, že tretje leto zapored.

 

Leave a Reply

X